ცნობილი მზარეული ალეკო ჯავაშვილი გამომწერებს თხელი ბლინების რეცეპტს უზიარებს. მისი თქმით, ამ ცომით ბლინები ნებისმიერ ტაფაზე გამოვა.
“ერთ მითს დავანგრევ, თითქოს ბლინებისთვის მხოლოდ სპეციალური ბლინის ტაფაა საჭირო – ესაა მითი, ნებისმიერ ტაფაში გამოდის. მთავარია, ცომის მასა კარგად იყოს გაკეთებული.
პირველ დასხმამდე ტაფაზე ზეთის წასმაა საჭირო.” – ამბობს მზარეული.
დაგჭირდებათ:
2 კვერცხი
40 გრამი ზეთი
მწიკვი მარილი და შაქარი
ავთვიფოთ ხელის სათქვეფით და დავამატოთ 500-600 მლ წყალი.
დავამატოთ 10 სავსე სუფრის კოვზი ფქვილი. ისევ ხელის სათქვეფით ავთქვიფოთ. შემდეგ საწურზე გავატაროთ, რომ გაუხსნელი ფქვილის ნაწილაკები არ შეჰყვეს.
ამის შემდეგ ერთი საათით მაცივარში დავასვენოთ.
შიგთავსი:
დავაბლენდეროთ 50 გრამი ტარხუნა და 50 გრამი არაჟანი. ეს მასა ავურიოთ დაფხვნილ ყველში, დავამატოთ 2-3 სუფრის კოვზი არაჟანი და მოვურიოთ.
ვასხამთ ტაფაზე, ზედმეტ მასას უკანვე ჩამოვწურავთ და ვაცხობთ მხოლოდ ერთ მხარეს.
ბლინის იმ მხარეს, რომელიც ტაფაზე გამოცხვა, ვდებთ შითავსს და ვახვევთ.