თხელი ბლინები ალეკო ჯავაშვილის რეცეპტით: “ამ ცომით ნებისმიერ ტაფაზე გამოგივათ”

თხელი ბლინები ალეკო ჯავაშვილის რეცეპტით: “ამ ცომით ნებისმიერ ტაფაზე გამოგივათ”

ცნობილი მზარეული ალეკო ჯავაშვილი გამომწერებს თხელი ბლინების რეცეპტს უზიარებს. მისი თქმით, ამ ცომით ბლინები ნებისმიერ ტაფაზე გამოვა.

“ერთ მითს დავანგრევ, თითქოს ბლინებისთვის მხოლოდ სპეციალური ბლინის ტაფაა საჭირო – ესაა მითი, ნებისმიერ ტაფაში გამოდის. მთავარია, ცომის მასა კარგად იყოს გაკეთებული.

პირველ დასხმამდე ტაფაზე ზეთის წასმაა საჭირო.” – ამბობს მზარეული.

დაგჭირდებათ:

2 კვერცხი
40 გრამი ზეთი
მწიკვი მარილი და შაქარი
ავთვიფოთ ხელის სათქვეფით და დავამატოთ 500-600 მლ წყალი.
დავამატოთ 10 სავსე სუფრის კოვზი ფქვილი. ისევ ხელის სათქვეფით ავთქვიფოთ. შემდეგ საწურზე გავატაროთ, რომ გაუხსნელი ფქვილის ნაწილაკები არ შეჰყვეს.
ამის შემდეგ ერთი საათით მაცივარში დავასვენოთ.
შიგთავსი:

დავაბლენდეროთ 50 გრამი ტარხუნა და 50 გრამი არაჟანი. ეს მასა ავურიოთ დაფხვნილ ყველში, დავამატოთ 2-3 სუფრის კოვზი არაჟანი და მოვურიოთ.

ვასხამთ ტაფაზე, ზედმეტ მასას უკანვე ჩამოვწურავთ და ვაცხობთ მხოლოდ ერთ მხარეს.

ბლინის იმ მხარეს, რომელიც ტაფაზე გამოცხვა, ვდებთ შითავსს და ვახვევთ.

Leave a Comment